tnob

1 milion 800 mii de lei pe lună – veniturile Teatrului de Operă și Balet doar din chirie

Teatrul de Operă și Balet câștigă aproximativ 2 milioane de lei lunar din chirie, iar salariul unui angajat nu depășește 4000 de lei, scrie deputatul Dumitru Alaiba.

Deputatul, a postat pe pagina sa de facebook un document, unde se atestă plățile lunare pe care TNOB le câștigă din chiriile pe care le au cu mai multe companii.

Acesta menționează, că acești bani nu sunt mulți sau puțini, dar ei trebuie utilizați pentru cei care fac artă.

„ Peste 1 milion 800 mii de lei pe lună – veniturile Teatrului de Operă și Balet doar din chirie. Nu spun că e mult sau puțin. Spun că acești bani trebuiesc utilizați în beneficiul celor ce fac Operă.

Iar artiști sunt plătiți cu 3500-4000 lei pe lună. Sub salariul mediu pe țară. Holurile sunt semi-întunecate, mobilierul din secolul trecut, clădirea geme de are nevoie de reparație, fațada e sură și tristă, tavanul s-ar putea să cadă în cap odată și odată. Spre deosebire de clădirea președinției de peste drum – este clar, că se economisește pe tot ce e posibil.

Nu vi se pare că nu investim în clădirile care trebuie și nu în oamenii care trebuie? Clădirile administrative – de la președinție la procuratura generală – lucesc, proaspăt reparate, iar teatrele, muzeele, sălile de concert – sunt triste apropiindu-se de ruină. Doar unele din ele au avut noroc, fiind reabilitate pe banii vreunui donator.

Unde merg mai mulți oameni cinstiți? La muzeu sau la președinție? La teatru sau la procuratură?

E despre prioritățile acestei țări.

Mergeți la operă, mergeți la teatru, mergeți la muzeu. Așa le arătați acestor oameni că ei sunt importanți pentru țara noastră, le arătați că avem nevoie de ei, iar asta le va da o voce mai puternică să-și revendice dreptul la o viață decentă.

Salariile artiștilor trebuiesc triplate. Ca și oficialii, ei nu sunt atât de mulți. Nu avem sute de mii de artiști. Și spre deosebire de politicieni, ei ne aduc lumină în suflet. Într-o țară care se respectă, să fii artist la Operă sau la un Teatru Național, este o onoare și mândrie.” scrie Dumitru Alaiba.

84811544_866846027087275_102758849198424064_o

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green