cna1-e1491911601985

11.000 de euro pentru muşamalizarea unui dosar penal! Ofițerii CNA au reținut un cetățean turc, soția acestuia și un avocat

Trei persoane au fost reţinute, aseară, de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, în urma unei operaţiuni desfăşurate cu sprijinul Departamentului Instituţiilor Penitenciare. Este vorba despre un cetăţean al Turciei şi soţia acestuia, care activa în calitate de translator, precum şi un avocat. Cei trei sunt bănuiţi de trafic de influenţă şi sunt reţinuţi pentru 72 de ore.

Potrivit materialelor anchetei, bănuiţii ar fi negociat cu rudele unui inculpat de origine turcă, deţinut în penitenciar, muşamalizarea unui dosar penal, pornit pe faptul organizării migraţiei ilegale. Aceştia ar fi promis că pot influenţa persoanele, care instrumentează dosarul, să-i aplice inculpatului o pedeapsă non-privativă de libertate.

Suma de la care au pornit negocierile este de 20.000 de euro, după care s-a convenit la 11.000 de euro. Pentru această sumă, bănuiţii promiteau eliberarea deţinutului şi aplicarea unei pedepse mai blânde pentru organizarea migraţiei ilegale.

În după-amiaza zilei de ieri, avocatul inculpatului a primit 11.000 de euro, transmişi sub controlul CNA şi al procurorilor anticorupţie. Persoana a fost prinsă în flagrant, complicii săi fiind reţinuţi concomitent. Pe numele bănuiţilor a fost pornită o urmărire penală pentru traficul de influenţă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la 7 ani de puşcărie sau o amendă de până la 300.000 de lei.

Imagine simbol: deschide.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green