accident

11 ani de închisoare pentru şoferul care a accidentat mortal un tânăr la Cuconeştii Noi şi a fugit de la faţa locului

Un locuitor al raionului Edineţ a fost condamnat la 11 ani de detenție, fiind recunoscut culpabil de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei, săvârşită în stare de ebrietate și soldată cu decesul unei persoane. Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, inculpatul a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani. 

Tragicul accident s-a produs în noaptea de 12 aprilie 2017, pe traseul central din satul Cuconeştii Noi, când inculpatul, fără a deţine permis de conducere a urcat beat la volanul unui VAZ, însă nu s-a isprăvit cu conducerea maşinii şi a virat pe acostament, spulberând doi tineri, care erau frate şi soră.

Impactul a fost atât de violent, încât tânărul în vârstă de 23 de ani, a decedat pe loc, iar sora acestuia, de 17 ani, a fost internată în stare gravă la spital. Imediat după accident, inculpatul şi-a continuat drumul, fiind la scurt timp reţinut de oamenii legii.

Expertizele dispuse de procurori pe caz au concluzionat că, în momentul impactului, șoferul în vârstă de 29 de ani conducea cu o viteză de peste 80 km/h.

La aplicarea sentinţei a fost luată în calcul şi pedeapsa aplicată anterior acestuia pentru o altă crimă, şi anume, vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii unei persoane.

Imagine simbol: expresul.ro

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green