zz

11 percheziții soldate cu reținerea a 3 persoane! Ofițerii Antidrog au ridicat stupefiante în valoare de 80.000 de lei și valută străină obținută din vânzarea drogurilor

Ofițerii Direcției Antidrog și procurorii oficiului Ciocana au efectuat 11 percheziții soldate cu reținerea a trei persoane cu vârsta de 19, 23 și 26 de ani, locuitori a mun. Chișinău. Aceștia, comercializau droguri etnobotanice și marijuană hidroponică în mun. Chișinău.  Doi dintre ei au fost anterior condamnați pentru infracțiuni analogice și jaf.

În urma investigațiilor efectuate de ofițerii de investigații s-a stabilit, că suspecții  au creat o schemă de comercializare a drogurilor și răspândirea acestora prin intermediari către consumatorii finali. Drogurile erau comercializate din incinta unui local din sectorul Ciocana, dar și de la domiciliul acestora.

Astfel, timp de două luni de monitorizare a grupului infracțional, doi membri au fost reținuți în flagrant în incinta localului din sectorul Ciocana în momentul comercializării drogurilor, iar al treilea a fost reținut la domiciliul său.

Ca urmare a perchezițiilor în automobilele, domiciliile și garajul care era drept depozit și laborator, au fost depistate aproximativ o jumătate de kg de marijuană hidroponică, peste un kg de produse etnobotanice și materie primă, soluție și obiecte destinate producerii drogurilor, cântar la scară mică, mai multe pliculețe de tip zip-lock în care erau ambalate dozele de drog pentru ulterioara comercializare.

La fel, au fost ridicați bani proveniți din activitatea criminală desfășurată: 105.000 lei, 1.280 euro și 1.600 dolari SUA, 4.600 hrivne. Niciun suspect dintre cei reținuți nu este angajat în câmpul muncii. Valoarea totală a stupefiantelor sechestrate și scoase din circuitul ilicit este de aproximativ 80.000 lei, 5 gr de produse etnobotanice fiind vândut la prețul de 200 lei, iar 2 gr de marijuană la prețul de 150 lei.

Toate persoanele au fost reținute, fiind eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile. Dacă vinovăția lor va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.


Foto: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green