1 .

125 persoane infectate cu COVID-19 și 116 suspecte

În cadrul briefing-ului din această dimineață, ministrul Viorica Dumbrăveanu a mulțumit lucrătorilor medicali, dar și autorităților publice locale pentru implicarea în lupta cu virusul COVID-19. La fel, ministrul și-a exprimat recunoștința pentru persoanele fizice și agenții economici care au venit cu donații de echipamente medicale, dezinfectanți, mănuși și măști pentru angajații din instituțiile medicale.

Totodată, ministrul a reiterat solicitarea repetată către populație, în special către persoanele în vârstă, care sunt cei mai expuși riscului de infectare, să stea acasă, deoarece acasă este mediul cel mai sigur și protector.

La moment, în Republica Moldova sunt confirmate 125 de cazuri de infecție cu COVID-19 și alte 116 persoane sunt suspecte. Din numărul total, 45 cazuri sunt de import (Italia, Franța, Marea Britanie, Elveția, Ucraina, Rusia, România și Cehia), 80 cazuri de transmitere locală, printre ele și 6 cazuri confirmate în regiunea transnistreană. Din cazuri cu transmitere locală, 32 sunt în Chișinău, 18 – în Hâncești, 5 – Căușeni, Ștefan Vodă – 4 cazuri, Ialoveni, Anenii Noi și Soroca – câte 3 cazuri confirmate, Sângerei și Șoldănești – câte 2 cazuri, și, respectiv, câte un caz la Cantemir și Râșcani.

Din cele 125 de cazuri confirmate, avem 2 cazuri tratate și un caz de deces.

În total, până la ziua de azi, au fost investigate 1 011 probe.

La „Toma Ciorbă” sunt internate 107 persoane, dintre care 17 în stare gravă. Stare de sănătate a altor 78 de persoane este medie, iar la 12 persoane se atestă stare de sănătate satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați 8 copii și doi adulți. În cazul a 4 pacienți starea de sănătate este medie, iar la 6 satisfăcătoare.

Pentru 3 persoane internate la Spitalul Clinic Republican se înregistrează o evoluție gravă a stării de sănătate, iar 4 persoane au o stare de sănătate medie-ușoară.

În Institutul Mamei și Copilului „Emilian Coțaga” este internată o femeie cu un copil mic. Stare de sănătate a femeii este medie, iar copilul a fost testat de două ori, în ambele cazuri rezultatele fiind negative.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green