24862492_1906418226053625_6446582086124784593_n

13 pompieri au devenit paramedici SMURD după ce au susținut examenul de calificare – (VIDEO)

13 angajați ai Inspectoratului General pentru  Situații de Urgență au devenit paramedici după au susținut un examen de calificare.

Pompierii și salvatorii au fost instruiți de formatori IGSU pentru a interveni la acordarea primului ajutor calificat în caz de urgențe. Noii specialiști au fost testați în probe individuale și de echipă, iar la final au primit certificate de absolvirea cursului inițial. Pompierii au prezentat examinatorilor metodele de resuscitare, imobilizare, aplicarea gulerului cervical, acordarea ajutorului în cazuri de fracturi deschise, dar și intervenție în caz de  asfixie.

Paramedicii vor interveni pentru acordarea primului ajutor în caz de accidente și situații excepționale. Mai mult, pentru a spori nivelul de pregătire a noilor specialiști, aceștia vor merge la Iași unde vor obține experiență practică, intervenind cu colegii români în situații de urgență.

La întoarcere din România aceștia vor fi încadrați în servicii SMURD la Cimișlia și Hâncești, care urmează să fie lansate începând cu anul 2018.

Inspectoratul General al Situațiilor de Urgență a deschis primul serviciu SMURD în luna septembrie 2014, iar la moment acestea activează la Bălți și Cahul.


Foto/Video: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green