55516277_2571425849552856_1080397923797172224_o

13 salvatori din Chișinău au devenit paramedici SMURD

Treisprezece salvatori din cadrul Detaşamentului Căutare Salvare nr.1 din municipiul Chişinău au devenit paramedici ai Serviciului Mobil de Reanimare Descarcerare.

Angajaţii IGSU au absolvit cursul de paramedici după ce au fost instruiţi de formatori pe parcursul a şase săptămâni. Examenul de calificare a fost susţinut de salvatori în faţa unei comisii formată din responsabili IGSU, dar şi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Pregătirea iniţială a noilor specialişti în domeniul primului ajutor calificat a avut loc la detașament, iar formatorii i-au pregătit pentru ca aceştia să suplinească rândurile paramedicilor SMURD din Republica Moldova. Salvatorii au învăţat cum să acorde ajutor în caz de stop cardiac, fracturi, arsuri, intoxicaţii, politraumatisme, hipo şi hiper glicemie, căderi de la înălţime, dar şi electrocutare. Aceştia vor lucra în calitate de paramedici în echipajele de intervenţie, după ce vor merge la practică în Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Potrivit IGSU la moment în Republica Moldova sunt 119 paramedici SMURD, care intervin pentru acordarea primului ajutor calificat în nordul şi sudul ţării. De la lansarea Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare în ţara noastră peste 14 mii de oameni au beneficiat de prim ajutor în situaţii de risc.

Foto: IGSU

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green