big

14 mii de oameni au beneficiat de asistență calificată de la lansarea serviciului SMURD

Aproape 14 mii de oameni au beneficiat de asistență calificată odată cu apariția în Republica Moldova a Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare.

De la lansarea SMURD echipajele de medici și paramedici au efectuat 17 misiuni internaționale unde zeci de oameni au primit îngrijiri calificate și au fost aduși acasă după ce au suportat accidente de muncă sau de circulație în alte țări.

În urma colaborării cu Guvernul României, proiectul a fost susținut și realizat, iar mii de oameni din Republica Moldova și România au beneficiat de asistență calificată și îngrijiri în situații de risc. În cadrul Centrului de Formare în România au fost pregătiți 106 paramedici care activează în două regiuni din țara noastră: Bălți și Cahul.

Lansarea proiectului a început în anul 2014 prin deschiderea serviciului în zona de nord a țării și a continuat ulterior prin dezvoltarea acestuia în zona de sud. Proiectul reprezintă o oportunitate și o șansă pentru acordarea ajutorului calificat în situații de risc pentru ambele state Republica Moldova și România.


Foto/Video: dse.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Respect pentru aceste serviciii respecriv și colaboratorilor!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green