2906010

144 de acte, adoptate de Parlament în sesiunea de toamnă 2018

În sesiunea de toamnă 2018 Parlamentul a adoptat 144 de acte legislative. Datele se conțin în bilanțul statistic al sesiunii ordinare de toamnă a Parlamentului pe anul trecut. Dintre acestea, 114 au fost legi, iar 30 – hotărâri.

Parlamentul a adoptat, în sesiunea de toamnă 2018, 110 legi organice, 3 legi ordinare și o lege constituțională. Totodată, în cazul hotărârilor, 16 au fost de numire / eliberare, 9 hotărâri cadru și 5 acte de modificare și completare.

În lectura I, Parlamentul a aprobat 116 de proiecte de acte legislative. De asemenea, 3 legi au fost reexaminate de către deputați, Parlamentul menținându-și votul asupra acestora.

Sesiunea de toamnă a Parlamentului a început pe data de 3 septembrie 2018 și s-a încheiat la 14 decembrie. Potrivit Regulamentului Parlamentului, sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

Aceasta a fost ultima sesiune de toamnă a Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a XX-a, mandatul căruia a expirat la 30 noiembrie.

Foto: Sputnik.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green