incendiu-miriste

17 intervenții în 24 de ore: Pompierii au stins zeci de hectare de vegetație care a luat foc

În ultimele 24 de ore, pompierii din țară au intervenit în 17 situații de lichidare a focarelor de vegetație. Cele mai multe incendii au fost înregistrate în raioanele Florești, Cahul, Sângerei, Strășeni, Călărași și municipiul Chișinău.

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, peste 10 ha de iarbă și gunoi au ars în localitatea Dereneu, raionul Călărași și tot 10 ha de vegetație au fost supuse arderii în localitatea Făgureni, raionul Strășeni. Pompierii au intervenit pentru localizarea incendiilor de vegetație și pe terenuri extinse din apropierea străzilor Albișoara, Aleco Russo și Maria Drăgan din capitală.

În total, în țara salvatorii au stins peste 30 ha de iarbă și gunoi, care riscau să extindă arderea. În acest context Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă vegetația uscată.

În condiții de umiditate redusă și vânt, incendiile de vegetație se pot extinde pe arii extinse provocând prejudicii impunătoare. Potrivit informației IGSU, de la începutul anului, pompierii au stins peste 630 de hectare aprinse.

Imagine simbol: jurnalul24.ro 

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green