chelmsford-taxi-for-hire-sign

19 companii de taxi din Chișinău și Bălți, administrate din umbră de foști angajați MAI, au prejudiciat statul cu 15 mln. de lei – (VIDEO)

19 companii de taxi care se eschivau de la plata impozitelor, administrate din umbră de către un grup criminal format din foști angajați ai MAI, au prejudiciat statul cu aproximativ 15 milioane de lei, prin acțiunile ilegale comise în perioada anilor 2014-2016. Din componența grupului fac parte nouă persoane, iar șase dintre acestea au fost deja reținute. 

Citiți și: Procurorii și ofițerii de investigații efectuează zeci de percheziții cu rețineri la companiile de taxi din Chișinău

Potrivit procurorului interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Vitalie Busuioc, companiile vizate în schema infracțională, dețineau în proporție de 90% piața serviciilor de transportare a pasagerilor în regim taxi atât în municipiul Chișinău, cât și municipiul Bălți.

Totodată, procurorul Constantin Miron a precizat că angajarea șoferilor la întreprinderile vizate avea loc cu condiția că, zilnic, aceștia urmau să achite pentru tura de 24 de ore de la 700 până la 1.300 de lei. „Indiferent de suma obținută, în contabilitate erau reflectate sume de până 250 de lei, chiar dacă se acumula mult mai mult. Şoferii erau angajaţi pe contracte cu 8 ore şi salariu minim de 2.500 de lei, însă aceștia lucrau 24 din 24. Totodată, banii de la clienți erau încasați fără eliberarea bonurilor”, a comunicat procurorul.

Constantin Miron a mai adăugat că, în rezultatul perchezițiilor efectuate pe parcursul zilei de ieri, au fost ridicați 70 de saci de documente, ciorne, foi de parcurs, informaţii despre maşinile înregistrate de firmele de taxi.

Precizăm că sancţiunea articolului prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau cu amendă în mărime de la 3.000 la 5.000 unităţi convenţionale, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 3.000 la 6.000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Săptămâna trecută, pemierul Pavel Filip s-a arătat revoltat de situația creată în domeniul serviciilor de taxi, referindu-se, în special, la cazurile înregistrate recent în capitală, când taximetriștii cereau de la pasageri prețuri exagerate, dar și la fenomentul transportului ilicit de pasageri. Premierul a solicitat responabililor de la Transporturi și Finanțe să ia măsuri în acest sens.

Citiți și: Pavel Filip, revoltat de prețurile exagerate la serviciile de taxi în timpul ninsorilor! Premierul a solicitat măsuri urgente

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green