girl-youth-protection-abuse

20 de ani de pușcărie pentru un tată care şi-a violat fiica minoră timp de un an

Un locuitor al satului Costeşti, raionul Ialoveni, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru viol. Procurorii au demonstrat că, în intervalul decembrie 2016 – februarie 2018, prin constrângere fizică şi psihică, inculpatul şi-a abuzat sexual fiica minoră în vârstă de 14 ani.

Mama fetei se afla de mai mulţi ani la muncă peste hotare, iar fetiţa cu fratele mai mic au rămas în grija tatălui. Fiind ameninţată de către acesta să nu spună nimănui despre experienţele sale, copila a tăcut mai bine de un an, până când a îndrăznit să-i povestească mătuşei sale despre coşmarul prin care a trecut.

Femeia i-a alertat pe oamenii legii, bărbatul în vârstă de 32 de ani fiind reţinut şi până la sentinţă fiind cercetat în arest. El nu şi-a recunoscut vina în comiterea infracţiunilor incriminate.

Potrivit unui studiu realizat de Procuratura Generală, în cursul anului 2018 a fost înregistrat un număr mai mare de cazuri în care copiii au devenit victime ale infracţiunilor cu caracter sexual şi infracţiunilor contra vieţii şi sănătăţii, fiind pornite 373 urmăriri penale pe fapte de abuz sexual, faţă de 332 de cazuri iniţiate în anul 2017. Studiul mai arată că, în 58 de cazuri copiii au fost abuzaţi în familie (de către concubinul mamei – 14 cazuri, părinţi biologici – 8 cazuri, bunel – 2, frate – 2; alte rude – 5 şi minori-27).

Totodată, au fost pornite 86 cauze penale privind infracţiunile contra vieţii şi sănătăţii, în care au figurat 91 copii victime.

Foto: cbc.ca

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green