kl

200 de plante de cânepă, depistate într-un câmp din satul Bâc

Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Ciocana au depistat într-un câmp, ce aparține unui bărbat în vârstă de 33 de ani, 200 de plante de cânepă.

Polițiștii au stabilit că plantele creșteau pe o parcelă de câmp, cultivată cu porumb, din satul Bâc, fiind îngrijite de către bărbat. Plantele au fost smulse, ridicate, sigilate și expediate la laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor.

În dependență de rezultate, bărbatul riscă să fie cercetat penal și sancționat cu amendă în mărime de la 10.000 lei la 20.000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de până la 100 de ore.

Operațiunea „Mac-2019” a fost iniţiată de Inspectoratul General al Poliție, cu scopul de a combate traficul ilicit de droguri de origine vegetală, de depistare și nimicire a plantelor cu conținut narcotic, precum și identificarea persoanelor care le cultivă ilegal. Poliţia capitalei va întreprinde toate acţiunile legale de contracare a infracţiunilor legate de droguri.

Totodată, cetăţenii sunt rugaţi să informeze serviciul unic 112, atunci când deţin informaţii despre cultivarea plantelor cu conţinut narcotic.

Foto: politiacapitalei.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green