1

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a permis reluarea activităților în incinta instituțiilor teatral-concertistice cu prezența spectatorilor

La propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a dispus astăzi, 24 septembrie, desfășurarea activităților, cu prezența spectatorilor, în incinta instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură cu respectarea prevederilor „Instrucțiunii privind măsurile de prevenire și control a infecției COVID – 19, aplicate la organizarea evenimentelor/acţiunilor culturale în incinta instituțiilor teatral-concertistice şi a caselor de cultură”.

Reluarea activității instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură se va realiza în baza deciziei fondatorului.

Prin urmare, organizarea și desfășurarea activităților în incinta instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului unde are loc evenimentul cultural, cu respectarea poziționării scaunelor a câte 2 locuri libere între acestea pe fiecare rând și câte 1 loc liber pe rândurile față/spate. Angajaţii/organizatorii/publicul vor purta obligatoriu mască pe toată durata evenimentului, masca trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul.

Administrația instituțiilor urmează să demarcheze cu benzi vizibile traseelor prestabilite la intrare, deplasare pe teritoriul și în interiorul instituției,respectarea distanței între persoane (spectator, personal etc.) de cel puțin 1,5 m.

foto: canva.com

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green