masini-vanzareshutterstock

24 de autovehicule cu elemente de identificare false, depistate în timpul reînmatriculării, în primului trimestru al anului

În procesul identificării obligatorii a mijloacelor de transport, supuse reînmatriculării, pe parcursul primului trimestru al anului 2018, au fost depistate 24 de vehicule cu principalele elemente de identificare falsificate, anunță Agenția Servicii Publice.

Potrivit ASP, în șase cazuri numerele de identificare au fost contrafăcute prin ștanțarea semnelor de marcare a caroseriei. Stratul de metal de pe suprafața marcantă a fost înlăturat, iar semnificația inițială a semnelor de marcare a fost înlocuită prin metode artizanale. La aceste vehicule a fost schimbat și numărul motorului prin ștanțarea artizanală a semnelor de marcare.

13 mașini au fost contrafăcute prin metoda înlocuirii segmentului de caroserie, pe care este aplicat numărul de identificare. Și în aceste cazuri numărul motorului a fost ștanțat artizanal. În alte cinci cazuri a fost falsificat numărul motorului prin lichidarea stratului de metal de pe suprafața blocului motor și au fost ștanțate artizanal alte semne de marcare.

Informațiile despre neregulile sus menționate au fost transmise instituțiilor de control pentru luarea deciziilor conform legislației în vigoare. În conformitate cu prevederile Regulilor de înmatriculare a vehiculelor și remorcilor, este interzisă înmatricularea, transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului, eliberarea unui duplicat al certificatului de înmatriculare și eliberarea unui nou certificat de înmatriculare, ca urmare a modificării unor date înscrise în acesta, pentru vehiculele care au principalele elemente de identificare falsificate, nimicite intenționat sau modificate neautorizat.

Excepție fac două situații: în cazul, confirmat de organele de drept, în care vehiculul a fost furat,  găsit cu principalele elemente de identificare falsificate și restituit proprietarului legal și a doua, în caz de recunoaştere de către instanţa de judecată a persoanei în a cărei folosinţă se află un vehicul cu numerele de identificare falsificate ca fiind „cumpărător de bună-credinţă” și prin hotărârea în cauză s-a dispus înmatricularea vehiculului.

Foto: mediafax.ro

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green