jhgjh

28 de ani de la instituirea sistemului vamal național

Serviciul Vamal celebrează astăzi 28 de ani de la fondare, fiind printre primele instituții create după proclamarea independenței Republicii Moldova. Cu această ocazie, zeci de funcționari vamali, care s-au remarcat prin profesionalism și realizări deosebite, au fost menționați cu diplome, distincții și avansări în grad.

La ceremonia de decernare a mențiunilor au participat Ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița, Directorul interimar al Serviciului Vamal, Iurie Ceban, Directorul Inspectoratului Fiscal de Stat, Serghei Pușcuța și Înaltul Consilier UE în domeniul vamal și fiscal, Rosario de Blasio.

În mesajul de felicitare adresat, Ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița, a evocat rolul important ce îi revine instituției în apărarea intereselor economice ale statului, declarând că doar prin profesionalism, integritate și corectitudine funcționarii vamali pot servi interesului public.

La rândul său, Directorul interimar al Serviciului Vamal, Iurie Ceban, le-a mulțumit celor prezenți pentru contribuția adusă la modernizarea sistemului vamal, remarcând, totodată, sprijinul constant al partenerilor de dezvoltare, dar și al Ministerului Finanțelor în implementarea proiectelor ambițioase demarate de Vamă.

În alocuțiunea sa, Directorul Inspectoratului Fiscal, Serghei Pușcuța, a subliniat colaborarea eficientă dintre cele două autorități în colectarea veniturilor la bugetul de stat, exprimându-și încrederea în consolidarea continuă a parteneriatului dintre Serviciul Vamal și Fisc.

Cu un mesaj de felicitare a venit și Înaltul Consilier UE în domeniul vamal și fiscal, Rosario de Blasio, care și-a reiterat angajamentul de consiliere a Serviciului Vamal în procesul de aliniere a acestuia la cele mai înalte standarde europene.

Ceremonii de decernare a mențiunilor au avut loc și în incintele celor trei birouri vamale, iar mesajele de felicitare adresate funcționarilor vamali din subdiviziunile teritoriale au conținut, de asemenea, îndemnul de asigurare a unei conduite profesionale ireproșabile.

Amintim că istoria activității sistemului vamal al Republicii Moldova a început la 4 septembrie 1991, odată cu intrarea în vigoare a Decretului Președintelui nr. 189 din 03.09.1991 cu privire la subordonarea instituțiilor vamale situate pe teritoriul Republicii Moldova.

Foto: customs.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green