Capture

53 focare de vegetație au fost stinse de pompieri în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați să intervină în 53 cazuri de stingere a focarelor de iarbă uscată. Potrivit datelor, cele mai multe focare de ardere au fost înregistrate în partea centrală a țării.

Astfel, pompierii au stins 20 ha de vegetație în raionul Anenii Noi, 10 ha la Hîncești, dar și 7 ha la Strășeni. Totodată, incendeiile de vegetație au fost înregistrate la Căușeni, Teleneșlti, Ungheni și Orhei.

De ajutorul pompierilor a fost nevoie și în Chișinău unde salvatorii au fost solicitați să lichideze focarele din comuna Bubuieci, Băcioi și Sîngera. În zona de sud incendiile au afectat peste 30 ha de teren din raionul Leova, dar și circa 7 ha din raionul Cahul.

Conform datelor IGSU, doar în ultimele 24 de ore au fost cuprinse de flăcări peste 130 hectare de teren din întreaga țară. În acest context pompierii îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare, dar și să nu aprindă iarba uscată și gunoiul pentru a evita răspândirea către spații forestiere și de locuit. În condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot extinde cu ușurință. În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze numărul 112.

Foto: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green