media_151626721862984700

59 de persoane au fost amendate anul trecut pentru comiterea contravențiilor în domeniul comunicațiilor electronice

În anul 2017, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), a sancționat 59 de persoane fizice și juridice pentru comiterea contravențiilor în domeniul comunicațiilor electronice.

Prin procesele verbale întocmite de ANRCETI a fost constatat că 17 persoane fizice s-au conectat neautorizat sau au admis conectarea neautorizată la rețelele de televiziune prin cablu, încălcând astfel regulile de conectare la rețelele respective. Pentru comiterea acestor fapte ilicite, persoanele respective au fost sancționate, conform cu amenzi de la 30 la 90 de unități convenționale (de la 1.500 lei până la 2.700 lei).

Totodată, 28 de furnizori de rețele și servicii de comunicații electronice au fost amendați pentru nerespectarea condițiilor de autorizare generală a furnizării rețelelor și serviciilor respective. În majoritatea cazurilor, ANRCETI a constatat neprezentarea în termenii stabiliți a rapoartelor statistice, a rapoartelor privind veniturile obținute din activitatea în domeniul comunicațiilor electronice și neachitarea plăţii de reglementare și monitorizare. Pentru comiterea acestor fapte, furnizorii respectivi au fost sancționați cu amenzi de la 120 la 240 unități convenționale (de la 6.000 lei până la 12.000 lei).

Printre alte încălcări constatate de ANRCETI se numără: executarea lucrărilor în domeniul comunicaţiilor electronice fără acordul proprietarului terenului sau al unui alt bun imobil ori în lipsa hotărârii judecătoreşti privind executarea acestor lucrări, utilizarea fără licență și fără permis tehnic a canalelor/frecvențelor radio, încălcarea regulilor de protecție a liniilor și instalațiilor de comunicații electronice. Pentru aceste încălcări, făptașii au fost sancționați cu amenzi de la 120 la 300 unități convenționale (de la 6.000 lei până la 15.000 lei).

ANRCETI constată contravențiile în domeniile comunicații electronice, comunicații poștale și tehnologia informației și încheie procesele verbale corespunzătoare, examinează cauzele contravenționale și aplică făptașilor sancțiunile prevăzute de Codul contravențional, cu începere din 16 martie 2017, când au intrat în vigoare amendamentele în acest sens. În perioada ianuarie – decembrie 2017, în rezultatul examinării cauzelor contravenționale pornite de ANRCETI, au fost aplicate sancțiuni sub formă de amendă în valoare totală de 169.500 lei. Amenzile aplicate sunt încasate integral la bugetul public național.

Foto: realitatea.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green