de-ce-abrevierea-pentru-leu-e-mdl-si-nu-mld-iar-pentru-rubla-rub-si-nu-rur-9082

600 de lei de Paști pentru circa 610 mii de pensionari și beneficiari de alocații sociale

600 de lei de Paști – ajutor din partea statului, vor primi beneficiarii de toate tipurile de pensii stabilite până la 1 aprilie 2019, ale căror mărime nu depăşeşte 2.000 lei, precum și beneficiarii de alocații sociale de stat.

Excepție fac beneficiarii de alocație pentru îngrijire, însoțire și supraveghere. Proiectul respectiv de lege a fost aprobat astăzi de Guvern prin angajare de răspundere.

În total, ajutor vor primi circa 610 mii de persoane. Majoritatea – peste 400 de mii sunt beneficiari de pensii pentru limită de vârstă. Ceilalți sunt persoane care primesc pensii de dizabilitate, pensii de urmaș sau alocații sociale de stat.

Cheltuielile pentru plata acestui suport unic vor fi acoperite din Bugetul de Stat, iar ajutorul va fi achitat de Casa Națională de Asigurări Sociale prin intermediul prestatorilor de servicii care asigură plata pensiilor și alocațiilor sociale.

Foto: tv8.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green