nm,

63 de kg de pește, braconate pe lacul Beleu! Un tânăr din Cahul, prins a doua oară într-o singură lună la pescuit ilegal

Poliţiștii de frontieră din Brînza au documentat un cetățean care a neglijat regulile de aflare în zona de frontieră şi a sfidat legislaţia naţională, privind interdicţia la orice tip de pescuit pe lacul Beleu, aflat sub protecția rezervaţiei de stat „Prutul de Jos”.

Tânărul în vârstă de 27 de ani, locuitor al satului Slobozia-Mare, raionul Cahul, a fost observat de patrulă în timp ce arunca plase în apele lacului Beleu. Acțiunile acestuia au fost monitorizate o perioadă, ulterior s-a purces la verificările necesare pentru stabilirea legalității prezenței în zona de frontieră și îndeletnicirii sale.

Totodată, în procesul examinării bunurilor aflate cu acesta s-au depistat șase plase de diferite dimensiuni, însumând o lungime totală de 300 de metri, cu ajutorul cărora s-a reușit prinderea a 63 de kg de pește.

Conform prevederilor Hotărârii de Guvern nr.209 din 23 aprilie 1991 cu privire la crearea rezervaţiei de stat „Prutul de Jos” pescuitul este interzis pe parcursul anului, fapt știut de tânărul documentat. Acesta și-a motivat acțiunile prin dorința de a obține profit. De notat că este pentru a două oară pe parcursul lunii curente când acesta este prins la pescuit ilegal.

Pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, persoana a fost sancționată cu o amendă în mărime de 12 unități convenționale.

Foto: border.gov.md

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. Anonymous at |

  Sărmanul, dacă vrea peşte să mănînce, înă proaspăt!!!!

  Reply
 2. Anonymous at |

  Nu sa împărțit cu polițiștii

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green