id_6277

80% dintre lifturile blocurilor locative din capitală au termenul de exploatare expirat

Primarul general interimar, Silvia Radu, a solicitat conducerii întreprinderii municipale „Liftservice” prezentarea unui plan pentru următorii 2 ani privind redresarea situației lifturilor din blocurile de locuințe din capitală, care au termenul expirat de exploatare.

Potrivit edilului-șef al capitalei, în prezent se atestă o situație gravă la acest capitol prin faptul că peste 80 la sută din ascensoare din blocurile de locuințe din Chișinău, au depășit termenul de exploatare. „Exista un pericol real asupra vieții oamenilor, care folosesc aceste ascensoare”, a menționat Silvia Radu.

În context, primarul capitalei a dispus ca Î.M. „Liftservice” să identifice surse financiare pentru anul viitor pentru schimbarea ascensoarelor din blocurile multietajate, care au un termen de exploatare mai mare de 43 ani. În prezent în capitală sunt circa 700 de ascensoare care au un termen de exploatare de 37 ani.

De menționat că, în prezent, fondul locativ al capitalei dispune de 2.395 de ascensoare, iar pe parcursul anului curent au fost schimbate 25 ascensoare noi și alte 46 de unități au fost modernizate.

Foto: diez.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green