406087

A ajuns în arest preventiv, după ce a furat bijuterii și bani

La solicitarea Procuraturii Briceni, a fost aplicată măsura de arest preventiv pentru doi bărbați, învinuiți de sustragerea banilor și bijuteriilor din domiciliul unui locuitor din Trebisăuți-Briceni.

Tâlhăria a fost comisă la data de 14 decembrie curent. Bărbații au pătruns în domiciliul victimelor – soț și soție – au aplicat violența asupra primului, i-au amenințat cu moartea, după care au sustras 9600 lei și bijuterii.
Ca rezultat al acţiunilor de urmărire penală și al măsurilor speciale de investigație desfășurate, sub conducerea procurorilor, cei doi bărbați originari din satele Trebisăuți și Caracușenii Vechi ale aceluiași raion au fost reținuți de către angajații MAI, în data de 17 decembrie curent. Aceștia au fost reținuți în municipiul Chișinău, după încercarea să se sustragă de la urmărirea penală,  iar joi, 19 decembrie curent, la solicitarea procurorilor, aceștia au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.
Învinuiții au vârsta de 35 și, respectiv 45 de ani. Ambii au mai fost judecați pentru jaf, tâlhării și omor și și-au ispășit sentințele în închisoare pentru termene de 16 și 17 ani, iar unul din ei a fost eliberat din închisoare în vara anului 2019. Dacă li se va demonstra vinovăția, persoanele  riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 6 la 10 ani.
Procuratura va reveni cu detalii, cu respectarea prevederilor legale.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green