curtea-constitutionala-640x360

A fost aprobat Regulamentul cu privire la organizarea concursului pentru selectarea celor 2 judecători la CCM din partea Guvernului

Cabinetul de Miniștri a aprobat Regulamentul cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului pentru selectarea candidaţilor la funcţia de judecător al Curţii Constituţionale din partea Guvernului, care trebuie să desemneze 2 reprezentanți la Înalta Curte.

Proiectul stabilește modul şi principiile de organizare şi desfăşurare a concursului, cerinţele pe care trebuie să le întrunească candidatul la funcţia de judecător al Curţii Constituţionale. Astfel, pe lângă înaltele competențe profesionale, candidatul va trebui să dea dovadă de o reputație ireproșabilă în cariera sa.

„Dosarele fiecărui candidat vor fi analizate din perspectiva integrității. În cazul în care se vor descoperi averi nejustificate, aceste persoane nu vor fi admise în concurs”, a precizat premierul Maia Sandu.

Foto: diez.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green