balan_romania

A fost lansat un nou proiect moldo-român privind prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere

O delegație a Ministerului Afacerilor Interne a participat ieri, 26 septembrie, în orașul Iași, România, la conferința de lansare a proiectului „Cooperarea regională pentru prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere România – Republica Moldova”.

Proiectul propune crearea unei noi platforme informatice de colaborare care va servi drept canal securizat de schimb de date nesecrete între serviciile de poliție din zona de intervenție. Platforma va utiliza cele mai noi tehnologii IT & C pentru a fi asigurată flexibilitatea, securitatea și capacitatea de extindere atât în ​​ceea ce privește numărul de utilizatori și locațiilor, cât și interoperabilitatea cu alte sisteme ale partenerilor proiectului.

„Implementarea proiectului în domeniul cooperării transfrontaliere moldo-române, va avea cu certitudine rezultate precum creșterea capacității operative și de intervenție în zona de frontieră prin realizarea unor investiții și achiziții pentru instituțiile responsabile de aplicare a legii, modernizarea infrastructurii sediilor subdiviziunilor polițienești din Republica Moldova și România. Totodată, se va realiza o platformă de colaborare între părți privind analizarea informațiilor în scopul creșterii operativității structurilor de poliție în schimbul de date și informații. Vom continua să fim pro-activi și vom face tot posibilul pentru ca reformele implementate, să fie eficiente și orientate spre cetățeni”, a menționat Secretarul de Stat al MAI, Gheorghe Bălan.

De asemenea, oficialul s-a reliefat importanța consolidării securității frontierei răsăritene a UE prin creșterea mobilității și capacității administrative a unităților de poliție și poliție de frontieră. În acest sens, ofițerii de poliție vor fi instruiți pe un număr variat de tematici operaționale, rezultatul fiind posibilitatea acestora de a folosi noile tactici și metode de combatere a infracțiunilor transfrontaliere.

Impactul proiectului va fi durabil în timp, asigurând dezvoltarea și utilizarea de tehnologii speciale pentru examinarea atât a informațiilor la nivel regional cât și consolidarea capacității de analiză a riscurilor și a managementului rațional al forțelor pentru a contracara infracțiunile pe sectorul de responsabilitate.

Foto: politia.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Proiectele unde sunt implicați românii ai succes!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green