water_infrastructure-1709

A fost semnat Acordul de Finanțare și Proiect între KfW, Moldova şi ADR Centru privind implementarea proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”

A fost semnat Acordul de Finanțare și Proiect între Banca germană Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), Republica Moldova (reprezentată de Ministerul Finanţelor) şi Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) privind implementarea proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”.

Acordul prevede o contribuție financiară din partea Republicii Federale Germania prin intermediul KfW în sumă de 15 mln. de euro, grant care va fi utilizată pentru extinderea apeductului magistral Chișinău-Strășeni-Călărași. Proiectul va fi implementat cu suportul ADR Centru. Termenul de debursare a resurselor de grant este 30 octombrie 2025.

Acordul sus-menționat a fost încheiat în temeiul înțelegerii, prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federale Germania privind colaborarea financiară pentru anul 2013, încheiată la Chișinău la 27 septembrie 2017 și 4 octombrie 2017, precum și a înțelegerii, prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federale Germania privind colaborarea financiară pentru anul 2014, încheiată la Chișinău la 27 septembrie 2017 și 4 octombrie 2017.

Totodată, menționăm faptul că un Acord similar de Finanțare și Proiect în valoare 23,5 mln. de euro, grant pentru realizarea proiectului Aprovizionare cu apă și sanitație în raionul Cahul a fost semnat între KfW, Republica Moldova (reprezentată de Ministerul Finanţelor) şi Municipiul Cahul la 1 august 2018.

Foto: BalkanEngineer

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green