foto-20.06

A răpit 2 automobile pentru „plimbări”! Un adolescent de 16 ani, cercetat de oamenii legii

Ofițerii de investigație a sectorului Râșcani au reținut un minor de 16 ani, originar din raionul Orhei, acesta fiind bănuit de comiterea a două răpiri de automobile.

Polițiștii au fost alertați în dimineața zilei de 16 mai, de proprietarii unităților de transport de model „Volkswagen” și „Opel”, locuitori a satului Hulboaca, mun. Chișinău, comunicând că le-au fost răpite automobilele.

La fața locului polițiștii au stabilit că proprietarul automobilului de model „Volkswagen B4” l-a parcat la poartă, iar dimineață a depistat lipsa acestuia. Proprietarul automobilului „Opel”, a declarat forțelor de ordine că a parcat automobilul în ograda casei. În urma măsurilor întreprinse de polițiști primul automobil a fost depistat la o distanță de 700 m de locuința proprietarului, iar cel de-al doilea – într-un lan de grâu din apropierea raionului Criuleni, acesta fiind accidentat.

În urma acțiunilor speciale de investigații, minorul a fost localizat și escortat la Inspectoratul de Poliție pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale adolescentul și-a recunoscut vinovăția, declarând că a vrut să se plimbe. Este de menționat că minorul nu este la prima abatere, anterior fiind judecat pentru infracțiuni similare.

Băiatul este cercetat penal în stare de libertate pentru răpirea mijlocului de transport, infracțiune care conform legislației în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 5 ani.

Foto: politiacapitalei.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green