gfh

Act falsificat ascuns în încălțăminte, depistat în punctul de trecere Leușeni

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni au depistat o carte de identitate românească în încălțămintea care se afla într-un colet. Documentat este conducătorul unui microbuz care efectua cursa regulată Moldova – Germania.

Pe sensul de ieșire din țară, la linia de control s-a apropiat un mijloc de transport de model Mercedes Sprinter 213CDI, la volanul căruia se afla un conațional. La solicitarea polițistului de frontieră, conducătorul auto a prezentat actele necesare pentru autorizarea trecerii. În timpul controlului, s-a recurs la verificarea coletelor care se aflau în portbagajul mașinii.

Astfel, s-a depistat în încâlțăminte o carte de identitate care ar fi eliberată de către autoritatea competentă din România. Examinată vizual, s-a identificat lipsa unor elemente de protecție, iar cu ajutorul tehnicii din dotare s-a confirmat neveridicitatea ei. Documentul era emis pe numele unui locuitor de 39 de ani al orașului Cahul.

Audiat, șoferul a comunicat că atunci când a primit coletul respectiv pentru al transporta până în Germania nu l-a verificat minuțios pentru a ști cu exactitate ce se află în el. Bagajul urma să ajungă la persoana menționată în actul cu pricina.

Cartea de identitate românească a fost transmisă spre efectuarea expertizei tehnico-juridice și întocmit un proces verbal de constatare a incidentului. Polițiștii de frontieră cercetează sub toate aspectele legale pentru a stabili toate circumstanțele.

Foto: border.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green