1

Acte cu indici de falsificare depistate în PTF Giurgiulești – Galați

Un conducător auto care efectua cursa Chișinău – Dublin este documentat de către polițiștii de frontieră pentru transportarea în lipsa actelor de însoțire a două permise de conducere românești neveridice. Incidentul a fost consemnat în dimineața zilei de ieri, 8 iunie.

La linia de control pe direcția ieșire din țară s-a apropiat un mijloc de transport de model Mercedes Sprinter cu numere de înmatriculare bulgărești, la volanul căruia se afla un locuitor din capitală, în vârstă de 31 de ani.

În timpul verificărilor suplimentare au fost depistate, în cutia cu lucrurile personale ale șoferului, două permise de conducere care ar fi perfectate de către autoritățile din România pe numele a doi conaționali. Initial, polițistul de frontieră a observat indici necaracteristici asupra actelor, iar lipsa elementelor de protecție au fost confirmate cu ajutorul tehnicii din dotare.

Audiat, șoferul a comunicat că nu cunoaște despre cele depistate, menționând că le-a primit de la doi bărbăți. Cei din urmă rugându-l să transmit documentele persoanelor aflate pe teritoriul Uniunii Europene.

Actele au fost ridicate și transmise către laborator pentru efectuarea expertizei tehnico-juridică. Ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale Sud continuă cercetările pentru elucidarea tuturor circumstanțelor. În cazul în care va fi demonstrată vinovăția, conducătorul auto riscă amendă în mărime până la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani, conform prevederilor art.361 Cod Penal al Republicii Moldova.

foto: docsconsult.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green