p

Agenda europeană a Republicii Moldova, discutată de Pavel Filip și Johannes Hahn

În marja reuniunii Grupului de bază al Conferinţei pe probleme de securitate de la Munchen, premierul Pavel Filip s-a întâlnit, la Minsk, cu Johannes Hahn, Comisar european pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere.

În cadrul întrevederii, s-a discutat despre realizarea reformelor în Republica Moldova, în contextul recomandărilor propuse de UE și a angajamentelor asumate de țara noastră în parcursul său european.

Premierul a subliniat importanța continuării dialogului cu partenerii UE și comunicării inclusiv la nivel înalt, accentuând că autoritățile de la Chișinău rămân angajate în îndeplinirea agendei europene. „Vom continua reformele în justiție, economie, dar și în sectorul financiar-bancar”, a spus Pavel Filip.

În alt context, premierul s-a referit și la viitoarele alegeri parlamentare. Pavel Filip a menționat că autoritățile de la Chișinău vor face tot ce este necesar ca acestea să fie libere și corecte, accentuând că scrutinul va fi monitorizat și de o echipă impunătoare de observatori internaționali.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Vasile at |

  Filip impreuna cu echipa sa , tin cont de recomandarile celor de la UE si se staruie se implimenteze cele mai favorabile reforme pentru cetateni , cum a fost si implimentarea serviciului unic de urgenta 112, după model european, dar si implementarea sistemului tichetelor de masa gratuite pentru angajati.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green