1-what-is-cbd

Agenţia mondială antidoping a exclus Cannabidiolul de pe lista substanţelor interzise

Agenţia mondială antidoping a exclus Cannabidiolul, un compus al marijuanei, de pe lista substanţelor interzise care va intra în vigoare cu anul 2020, relatează agenţia EFE, citat de Agerpres.

Noua listă a WADA pentru 2020 precizează că „toţi cannabinoizii naturali şi sintetici rămân interzişi’”, dar în acest grup nu mai figurează Cannabidiolul (CBD). Cannabidilul şi Tetrahydrocannabinolul (THC) sunt compuşii dominanţi ai marijuanei. Conform legii din SUA, dacă CDB derivă dintr-o plantă de cânepă cu un conţinut mai mic de 0,3% THC, acest compus devine legal.

THC-ul induce stări psihoactive (utilizatorul are o senzaţie de „high”) , iar la polul opus CBD-ul nu are proprietăţi psihoactive.

WADA a adăugat suplimentul „ecdistorena”, un extract natural din spanac, care îmbunătăţeşte randamentul sportivilor, în programul său de monitorizare pentru evaluare.

Pe lista substanţelor interzise nu mai apare din 2020 gazul argon, care a devenit prohibit în 2014, pentru că s-a considerat că are capacitatea de a genera globule roşii şi a fost inclus printre stimulanţii de clasă EPO.

Noua listă a substanţelor interzise a fost făcută publică de WADA cu trei luni înainte de intrarea în vigoare pe 1 ianuarie 2020, pentru ca sportivii să aibă timp de a lua notă cu noile modificări.

Foto: gandul.info

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green