1

Alexandru Slusari – cu un apel către Președinta Maia Sandu

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, șeful fracțiunii parlamentare a Platformei DA, face un apel către Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, privind includerea în ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate subiectul proprietății Moldovei în Ucraina.

”Fac un apel către președintele Republicii Moldova privind includerea în ordinea de zi a următorii ședințe a Consiliului Suprem de Securitate subiectul proprietății Moldovei în Ucraina.
Avem situația mai mult decăt gravă ce ține de administrarea bunurilor publice moldovenești în țara vecină, mai ales pe fundalul unui guvern cu atribuții limitate, care nu poate opera remanieri de cadre. Vă reamintesc doar căteva aspecte, legate de problema în cauză:
1. La două cariere de extragere a zăcâmintelor din Pervomaisc și Cernauți practic sunt pierdute toate activele acestor întreprinderi. Apropo, din informația demnă de încredere, la cariera din Pervomaisc rezervele de granit sunt estimate pentru aproximativ 170 de ani.
2. Sanatoriu Moldova, care are 17641 m.p. și este amplasat pe aproximativ 5 ha, teoretic aparține Republicii Moldova, iar practic se află în aer. Nu este clar care din autoritățile publice centrale moldovenești actualmente gestionează acest obiect. În țara vecină sanatoriu este scos la licitația din numele unei bănci ucrainene falimentare. Terenul adiacent este subiectul atacului raider din partea oamenilor din anturajul lui Andronache. Pe teritoriul sanatoriului activează mai multe companii, care nu este clar cui achită plata pentru locațiune.
3. Sanatoriu Moldova din Truscavets, la fel, are un statut juridic neclar, iar colegul meu, deputat Chiril Moțpan așa și nu a primit nici un răspuns de la Agenția Proprietății Publice pe problema administrării acestui obiect.
4. Un șir de baze de odihnă pe litoral din Ucraina se află în starea deplorabilă. Se urmărește falimentarea premeditată a acestora și privatizarea la prețuri derizoriu. Alte bunuri deja sunt expuse la vânzare la prețuri foarte reduse.
Evident că nici Guvernul interimar și nici Agenția Proprietății Publice nu are strategia de gestionare a patrimoniului moldovenesc în Ucraina. Mai mult ca atăt, se vede clar că există o grupare criminală, protejată la cel mai înalt nivel la Chișinău, care pe fundalul inacțiunilor autorităților abilitate delapidează activele de sute de milioane, create de mai multe generații ai oamenilor din țara. noastră.” a scris Slusari.
foto: alegeri.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green