gf

Alte două permise de conducere falsificate, ridicate la frontieră

Doi cetățeni moldoveni sunt documentați de polițiștii de frontieră pentru deținerea permiselor de conducere cu semne vădite de falsificare. Bărbații au fost depistați în punctele de trecere Cahul și Tudora.

În timpul controlului de frontieră asupra unui călător, prezentat în punctul de trecere Cahul pe sensul de ieșire din țară, inspectorul de frontieră a depistat două permise de conducere. Verificarea amănunțită a documentelor, cu tehnica din dotare, a scos la iveală faptul că unul din permise, care ar fi eliberat de autoritățile ucrainene, semnala elemente de falsificare.

Persoana documentată, un moldovean de 19 ani, a relatat că acum doi ani a aplicat la autoritățile ucrainene să-și perfecteze permisul. Însă nu i-a reușit să susțină examenele și a apelat la ajutorul unui necunoscut, care contra sumei de 150 euro i-a obținut documentul. Tânărul a refuzat să-și continue călătoria, totodată fiindu-i solicitat ca în următoarele zile să se prezinte pentru stabilirea circumstanțelor infracțiunii și identificării tuturor persoanelor implicate.

Cel de-al doilea cetățean moldovean, depistat cu permisul de conducere falsificat, a fost identificat în punctul de trecere Tudora. Bărbatul de 40 de ani s-a prezentat la volanului unui Mercedes 112CD, înmatriculat în R.Moldova. În cadrul controlului de frontieră a fost observat în portmoneul cetățeanului un permis de conducere, emis de autoritățile române, care după verificări amănunțite s-a dovedit că nu corespunde unui act original.

La audieri, șoferul a recunoscut că și-a perfectat documentul, fiind ajutat de un conațional contra sumei de 200 de euro. Ba mai mult a declarat că permisul l-a folosit în Europa, la locul de muncă. Pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, șoferul a prezentat cel de-al doilea permis de conducere moldovenesc. Polițiștii de frontieră continua cercetările, în vederea elucidării circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Foto: border.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green