rtt

Alte trei locații cu cânepă au fost descoperite în zona de frontieră

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au depistat trei lanuri acoperite cu plante asemănătoare cânepei. Înlăturarea acestora a fost efectuată imediat cu preluarea probelor pentru laborator. Incidentele semnalate se înscriu în operațiunea MAC – 2019, care este în plină desfășurare.

Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Criva, în timpul misunii de serviciu au descoperit la doar 150 metri de linia frontierei parcele de teren pe care creșteau cânepă, cu faza diferită de vegetație. La fața locului a fost stabilit că plantele nu au fost special cultivate sau îngrijite, deși acestea măsurau o înălțime de peste doi metri.

Confrom unei informații operative, polițiștii de frontieră ai SPF Costești au întreprins acțiuni de examinare a zonei de competență. Astfel că, în proximitatea satului Balatina, raionul Glodeni, a fost găsită o plantație pe o suprafață de 50 m² acoperită cu plante asemenătoare cânepei. Acestea creșteau haotic printre alte soiuri de vegetație sălbatică și măsurau o înălțime de 1 – 1,5 m.

Alte 315 fire de plante de acest gen au fost depistate în după amiaza zilei de ieri, 4 iulie curent, pe direcția Lipcani – Zelena. Și în acest caz s-a recurs la dezrădăcinarea ierburilor, care ulterior au fost depozitate în camera de păstrare a corpurilor delicte a SPF Criva.

Conform procedurilor legale, toate plantele au fost smulse, preluate probe și transmise către laborator, iar în urma rezultatelor acestea vor fi nimicite. Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru identificarea tuturor terenurilor pe care, intenționat sau nu cresc astfel de plante.

Foto: border.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green