26840875_10155560140259081_3656575440284920462_o

Ambasada SUA a oferit Poliției Naționale 56 de stații radio TETRA în valoare totală de 70.000 de dolari

Ambasada Statelor Unite și PNUD Moldova au oferit Poliției Naționale 56 de stații radio TETRA, dintre care 52 portabile și 4 stații mobile. Noul echipament va fi utilizat în activitatea zilnică de către Brigada de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”, serviciul de patrulare pe biciclete al Inspectoratului Național de Patrulare și Centrul pentru Expertize Tehnico-Judiciare al IGP. Valoarea totală a echipamentului este de 70.000 de dolari.

Stațiile mobile TETRA permit polițiștilor schimbul fie transferul de date și efectuarea rapidă a apelurilor telefonice, în mai puțin de 3 secunde, cu un grad înalt de securizare, informația fiind criptată. Polițiștii, de asemenea, pot accesa rapid și sigur bazele de date specifice necesare pentru activitatea lor.

Dotarea stațiilor radio cu GPS încorporat permite localizarea permanentă a personalului, fie a autovehiculului, prin intermediul aplicațiilor speciale. O altă funcționalitate importantă a stațiilor portabile TETRA este „man down” (om la pământ), care sesizează absența mișcărilor polițistului sau mișcările anormale ale corpului acestuia, sau că poziția corpului este orizontală de mai mult timp și face un apel de urgență sau expediază un mesaj de urgență la dispecerat cu datele GPS incluse.

Stațiile radio pot fi utilizate la aceeași capacitate în situații critice, în special, pe în timpul dezastrelor naturale sau provocate de factorul uman sau condițiilor meteo nefavorabile.

Actualmente, doar 512 polițiști din aproape 9.000 sunt dotați cu stații mobile TETRA. În cadrul reformei poliției, Ministerul Afacerilor Interne preconizează să extindă rețeaua de comunicații de model TETRA, ceea ce va permite acoperirea necesităților nu doar a Poliției, dar și a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, care de asemenea utilizează această modalitate de comunicare.

Fotografia postată de U.S. Embassy Moldova.Fotografia postată de U.S. Embassy Moldova.Fotografia postată de U.S. Embassy Moldova.Fotografia postată de U.S. Embassy Moldova.Fotografia postată de U.S. Embassy Moldova.Fotografia postată de U.S. Embassy Moldova.Fotografia postată de U.S. Embassy Moldova.Fotografia postată de U.S. Embassy Moldova.Foto: U.S. Embassy Moldova via Facebook

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green