foto-_j0a9523

Ambasadoarea Germaniei către Pavel Filip: „Reforma justiției și eliminarea corupției sunt importante nu doar pentru a atrage investitorii, ci și pentru prestigiul politic al R.Moldova”

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Julia Monar. Oficialii au analizat evoluțiile în implementarea agendei de reforme a Guvernului și au discutat despre perspectivele intensificării cooperării moldo-germane, inclusiv pe dimensiunea investițiilor.

Pavel Filip a vorbit despre prioritățile Cabinetului de Miniștri și a făcut o radiografie a stării actuale de lucruri din Republica Moldova. Premierul a subliniat că la baza tuturor acțiunilor Guvernului stă Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. „Nu credem că doar prin declarații sau aprobarea unor legi ne apropiem de UE, ci prin reforme pe interior. Guvernul este axat pe schimbări fundamentale, de sistem, chiar dacă este necesar mai mult timp pentru a vedea efectele acestora”, a menționat Pavel Filip.

În context, ambasadoarea Germaniei la Chișinău a relevat importanța unui dialog direct, la toate nivelurile, cu statele europene, pentru a asigura vizibilitatea realizării agendei de reforme în Republica Moldova. Totodată, Julia Monar a accentuat că sunt necesare mai multe eforturi pentru a schimba percepția cetățenilor față de reforme și, în general, față de sprijinul pe care-l acordă UE țării noastre.

În această ordine de idei, șeful Executivului a specificat că un accent aparte este pus pe dezvoltarea economică a țării, ceea ce ar permite sporirea investițiilor sociale. „Am depus eforturi foarte mari pentru a schimba mediul de afaceri într-unul confortabil pentru business. Investitorii mari sunt atrași nu doar de nivelul jos al impozitelor, ci de faptul că investiția lor se va afla într-un mediu absolut securizat”, a notat Pavel Filip.

Diplomatul german, la rândul său, a precizat: „Pentru un investitor este foarte importantă stabilitatea politică, pe lângă privilegiile pe care le oferă o anumită țară. Asanarea sectorului justiției și eliminarea corupției sunt importante nu doar pentru atragerea investitorilor, ci și pentru prestigiul politic al Republicii Moldova”.

La finalul întrevederii, prim-ministrul Pavel Filip a exprimat recunoștință pentru sprijinul constant oferit de Germania țării noastre, iar Julia Monar a dat asigurări că suportul bilateral și cel în cadrul Uniunii Europene va continua.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. Anonymous at |

  Are dreptate doamna ambasador.

  Reply
 2. Nina at |

  Pina la urma , actuala guvernare nu are spatiu de frinare sau schibarea directiei. De aia ma simt convins ca se va reusi.

  Reply
 3. Ilie at |

  Eu cred că ai noștri au învățat lecția și au înțeles că fără rezultate și realizări palpabile, nu ai nici o șansă, nici în fața cetățenilor, nici în fața partenerilor de dezvoltare !

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green