42c7cc23-4869-4431-ae9f-cf7effdbf85f

Andrei Năstase a solicitat la CSJ reexaminarea cauzei invalidării alegerilor din Chișinău! Argumentul invocat de liderul PPDA

Liderul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a depus la Curtea Supremă de Justiție o cerere de revizuire a cauzei privind declararea nulă a alegerilor locale noi din Chișinău.

Politicianul a invocat drept argument faptul că, unul din membrii completului de judecători, care a examinat acest dosar ar fi atins deja plafonul de vârstă și nu avea dreptul să mai activeze în sistemul judecătoresc.

Potrivit liderului PPDA, la judecarea cererii depusă de partidul pe care acesta îl reprezintă cu privire la recuzarea completului de judecători Druță, Gafton și Burduh, a participat un magistrat care nu mai era în drept să dețină calitatea dată, dat fiind faptul că a atins plafonul limită de vârstă de activitate – 65 de ani.

„În pofida acestui fapt, judecătoarea Oprea Iuliana activează până în prezent și a judecat atât cererea PPDA de recuzare, cât și alte cauze”, Menționează Năstase.

Lidrul PPDA consideră că acest lucru reprezintă un temei de revizuire a încheierii prin care a fost respinsă recuzarea celor trei judecători compromiși.

În context, Andrei Năstase a subliniat faptul că Republica Moldova a fost deja condamnată într-un caz similar la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Foto: privesc.eu

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green