cb

Andrian Candu a avut o întrevedere de rămas bun cu ambasadorul Rusiei! Reglementarea transnistreană, printre subiectele discutate

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse, Farit Muhametșin, aflat la final de mandat în țara noastră.

Speakerul a reafirmat interesul Republicii Moldova pentru dezvoltarea dialogului moldo-rus în spiritul respectului reciproc între țări și luând în considerare vectorul de dezvoltare, ales de țara noastră – cel de integrare europeană.

Andrian Candu a reiterat poziția Republicii Moldova de soluționare pașnică a conflictului transnistrean în cadrul formatului de negocieri „5+2”, pe baza respectării principiilor suveranității și integrității teritoriale ale Republicii Moldova.

Șeful Legislativului de la Chișinău a amintit despre recentele rezoluții ale Congresului SUA, Adunării Parlamentare a OSCE, summitului NATO și Adunării Generale a ONU, care solicită retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană, în conformitate cu angajamentele internaționale.

Precizăm că noul ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova va fi Oleg Vasnețov, numit de către președintele Federației Ruse pe data de 2 iulie 2018.

Foto: Parlamentul RM via Flickr

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green