hg

Andrian Candu a fost premiat de autoritățile din SUA

Președintele Parlamentului Andrian Candu a fost premiat de autoritățile din Statele Unite ale Americii.

Premiul pentru promovarea pluralismului cultural i-a fost oferit lui Andrian Candu de către Președintele Comisiei SUA pentru Conservarea Patrimoniului American în străinătate, Paul Packer.

Distincția a fost acordată pentru contribuție remarcabilă în promovarea acțiunilor de comemorare a Holocaustului, a adevărului istoric și de păstrare culturală a siturilor de conservare a patrimoniului american.

Premiul a fost oferit în cadrul mesei rotunde „Comemorarea Holocaustului în Republica Moldova”, desfășurată, astăzi, la Parlament și organizată în parteneriat cu Comunitatea evreiască din Moldova și Guvernul Republicii Moldova.

Comisia pentru Conservarea Patrimoniului American peste Hotare a fost instituită de către Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Ronald Reagan, în 1985, cu scopul de a contribui la conservarea şi restaurarea monumentelor asociate cu istoria SUA. În ultimii ani, activitatea Comisiei o fost focusată pe obiectivele din Europa de Est, distruse în perioada Holocaustului.

Foto: Parlamentul RM via Flickr

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green