28274888618_8b1c34512a_z

Andrian Candu, decorat cu Medalia de Onoare a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a fost decorat cu Medalia de Onoare a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră. Ceremonia a avut loc astăzi, în cadrul Summit-ului președinților parlamentelor statelor membre OCEMN, cel mai înalt for organizat cu ocazia aniversării a 25-a a APCEMN.

Distincția înmânată de Secretarul general al APCEMN, Asaf Hajiyev reprezintă cea mai înaltă formă de încurajare a cetățenilor din statele membre OCEMN, fiind acordată Președinților parlamentelor statelor membre APCEMN pentru o contribuție remarcabilă la activitățile Adunării.

În cadrul Summitului de la Istanbul Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut întrevederi cu Președinta Adunării Naționale a Bulgariei, Tsveta Karayancheva, Președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu și Președintele Parlamentului Georgiei, Irakli Kobakhidze. Subiectul funcționării Adunării trilaterale Republica Moldova – Ucraina – Georgia a fost discutat la întrevederea cu Președintele Parlamentului Georgiei.

În acest an, APCEMN marchează 25 de ani de la fondare. APCEMN a fost creată în 1993, la Istanbul, de reprezentanții parlamentelor din 9 ţări – Albania, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, România, Federația Rusă, Turcia şi Ucraina. APCEMN reprezintă o platformă importantă pentru consolidarea cooperării regionale şi valorificarea potențialului economic între statele membre.

Foto: Parlamentul RM via Flickr

Răspândește știrea!

4 Comentarii

 1. realist at |

  Guvernarea de la Chisinau a reusit in cativa ani sa reconstruiasca ruinele relatiilor Moldovei cu partenerii distruse de furtul miliardului. Iar pasul care l-a facut Candu foarte important pentru relatiile bune cu vestul, a fost interzicerea propagandei ruse in MD

  Reply
 2. Marusea democrata at |

  Corect! Maia Sandu e vinovata ca pina acum nu am avut relatii bune cu alte state! Criminala! Multumim dlui Vlad Plahotniuc pentru tot ce face! Vin cu propunerea sa ii inaltam un templu in centrul orasului

  Reply
 3. timofei at |

  s-o mai aud pe Maia Sandu ca spune ca relatiile Moldovei cu alte state sunt rele din cauza democratilor… frustrata dupa putere a inceput deja sa minta cu nerusinare!

  Reply
  1. Dima at |

   Nu critica ei acum, fiindca se duc democratii dupa si cuvintele ei se intorc inapoi.

   Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green