hg

Andrian Candu, în discuție cu șeful Misiunii OSCE în Moldova! Oficialii au vorbit despre progresul realizat pe parcursul acestui an în procesul de reglementare transnistreană

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Michael Scanlan cu ocazia încheierii mandatului său de Șef al Misiunii OSCE în Moldova.

Discuțiile s-au referit la progresul realizat pe parcursul acestui an în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, fapt reflectat prin implementarea în 2018 a unui șir de acorduri prioritare.

Șeful Legislativului de la Chișinău a reconfirmat disponibilitatea autorităților de a promova în continuare dialogul direct dintre Chişinău şi Tiraspol, precum şi de a sprijini populaţia şi agenţii economici din regiunea transnistreană.

În răspuns, șeful misiunii a apreciat implicarea autorităților Republicii Moldova care a dus la implementarea acordurilor semnate în noiembrie 2017 și aprilie 2018.

Ambasadorul Scanlan și-a exprimat convingerea că progresul realizat va fi extins si în alte sfere ale procesului de reglementare, precum libertatea de circulație și aspecte de securitate. „Moldova a transmis un semnal puternic comunității internaționale că conflictele prelungite pot fi soluționate prin implicare și negocieri directe dintre părți”, a spus în încheiere oficialul.

Foto: Parlamentul RM via Flickr

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. realist at |

  Macar bine ca OSCE se uita la rezultate, si nu la luptele politice!

  Reply
 2. timofei at |

  acolo se fac iarasi exercitii miliatare… cum tratam aceste provocari?!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green