,m

Andrian Candu: „Parlamentul va oferi misiunilor de observatori toate informațiile necesare”

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu Misiunea OSCE/ODIHR de observare a alegerilor parlamentare din Republica Moldova, condusă de Mátyás Eorsi.

Discuțiile au vizat acțiunile întreprinse de autorități pentru a asigura desfășurarea unui proces electoral bine organizat, conform standardelor internaționale. Președintele Parlamentului a dat asigurări că eforturile sunt îndreptate pentru ca alegerile să fie libere, corecte, transparente, să reflecte voința cetățenilor și să fie recunoscute atât la nivel național, cât și internațional. Andrian Candu a precizat că reprezentanții Parlamentului sunt deschiși pentru a oferi informațiile necesare misiunilor de observatori și a răspunde la întrebările lor.

„Un proces electoral liber și corect va consolida încrederea cetățenilor în instituțiilor statului. Vom aștepta raportul final al misiunii de observatori a OSCE și recomandările formulate pentru a ține cont de ele la îmbunătățirea legislației”, a menționat Președintele Parlamentului.

Misiunea de observare a alegerilor a Biroului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului al OSCE și-a început activitatea în țara noastră pe data de 16 ianuarie 2019. Acesta este al 14-lea scrutin pe care misiunea ODIHR îl monitorizează în Republica Moldova. Echipa de bază a misiunii este formată din 11 experți și 28 de observatori pe termen lung, suplimentar vor fi circa 200 de observatori pe termen scurt. Concluziile și recomandările observatorilor se vor regăsi în rapoartele de monitorizare a alegerilor.

Foto: parlament.md

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. timofei at |

  sper ca ambasadele in ceasul al 12-lea o sa inteleaga ca opozitia face un joc anti-european!

  Reply
 2. realist at |

  Sa fie cati mai multi observatori, sa nu vad spurcaciunea de Maia cum se victimizeaza dupa ce va pierde!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green