gonta

Angela Gonța comentează pentru prima dată cazul Filat: „Să triumfe adevărul! Dar de ce să-i umilești familia?”

După două săptămâni de la arestul liderului PLDM, Vlad Filat, soția acestuia, fosta prezentatoare de la ProTV Angela Gonța a comentat pentru prima dată evenimentele care s-au petrecut în ultima perioadă, inclusiv scandalosul video apărut ieri pe un site pentru adulți în care se presupune că apare Vlad Filat cu o jurnalistă din Republica Moldova.

Redăm mai jos conținutul integral al mesajului postat pe Facebook de către Angela Gonța:

„De când m-am retras din viața publică am ezitat sa fac declarații cu tentă politică. Am considerat că orice părere de a mea ar putea fi interpretată sau chiar lipsită de credibilitate, ținând cont și de gradul de rudenie pe care-l am cu politicianul Vlad Filat.

Nu am comentat nici atunci când în urma perchezițiilor, care au început în lipsa mea și a avocaților, majoritatea „probelor” ridicate de procurori sunt de fapt lucrurile mele. E vorba de calculatorul meu, stick-uri cu poze mai vechi și noi, un telefon vechi, câteva ceasuri cumpărate de-a lungul anilor . Chiar dacă procurorii anunțau cu mare fast despre „aceste probe”, am avut ferma convingere că nu trebuie să intervin pentru ca ancheta sa deruleze conform legii.

În schimb, cei care conduc ancheta nu au ținut și nici nu țin cont de lege și „au aruncat” in Internet tot felul de informații mincinoase si „probe” din dosar. Mai nou, în aceeași sursă media, a aparut și filmulețul. Întrebarea mea este DE CE?

Care este scopul să faci acest spectacol atât timp cât în fața judecătorilor procurorul spune că are suficiente probe ca Filat sa fie judecat. Aveți probe, aveți dovezi? Sunteți profesioniști? Minunat. Faceți-vă treaba. Să triumfe adevărul! Dar de ce să-i umilești familia? De ce să-i rușinați părinții în varstă de 70 de ani? De ce? Ca să șantajați? Ca să intimidați?

Ei bine, vă felicit! Eu cred că ați reușit. Îmi e rușine. Dar știți de ce? Pentru că în timp ce o țară întreagă așteaptă de aproape un deceniu să luptați împotriva corupției, voi cei de la CNA (cu mici expepții) nu sunteți decât o „gașcă de bandiți în epoleți”. Pe vremea lui Voronin, când instrumentați cazul Șarban, Pasat, Becciev și alții, arătați cu degetul în sus, la bojica Voronin. Acum – arătați spre Cantemir. Vă amintiți de cazul ministrului Focșa inițiat în aceeași zi cu cazul Vicol? Vicol – condamnat. Focșa? A, el e membru PD.

Intimidată? Da! Dar nu pentru că am privit un filmuleț cum doi oameni maturi fac sex. Intimidată pentru că dacă ți se întamplă așa ceva, și e clar că i se poate întampla oricui, nu ai cui să te plângi și să-ți faci dreptate. Cui? Unei procuraturi și unui CNA care acționează în unison cu „bandiții fără epoleți”?

Este politicianul Vlad Filat vinovat de ce i se intamplă? Da. Pentru că a avut ocazia să schimbe lucrurile, dar nu a facut-o. De ce? O sa va spună el. Cert este că a urmărit cum rând pe rând colegii lui s-au ales cu dosare penale și nu a facut decât să spună „ancheta să-și spună cuvântul”. Și „ancheta”, controlată politic, și-a spus cuvântul. Au urmat rudele, apoi el. Înrebarea este: „Cine este urmatorul?”.”

Foto: curentul.md

Citiți și: Arme, muniții, carduri bancare și tehnică informațională, ridicate din casele lui Filat în cadrul ultimelor percheziții

CNA: Acte cu grif SECRET, ridicate de la domiciliul lui Filat. Mai multe instituții de stat îi raportau liderului PLDM

Judecătoria Buiucani a DECIS! Filat rămâne în arest pentru încă 30 de zile

Răspândește știrea!

9 Comentarii

 1. Lusiana at |

  Sanduta a fost si va ramane o regina! Angela… o pagana, pentru ca a luat barbatul din familie! Brr… Banii si luxul!!!

  Reply
 2. Anonymous at |

  Sanduta a fost si va ramane o regina! Angela… o pagana, pentru ca a luat barbatul din familie! Brr… Banii si luxul!!!

  Reply
 3. Liolik at |

  Sa-i umilesti familia, pentru ca aceasta familie traieste in lux pe spatele saracilor. Anjela stia destul de bine de unde sotiorul ei are bani. O tinea pe dinsa, si alte prostituate ca ea din banii nostri, iar ca rezultat, dolarul 20 lei, 40 scumpiri de lumina s.a.

  Reply
 4. Andrei at |

  Dar cind a furat țara nu ia fost rusine de familia sa mai ales de părinți?

  Reply
 5. Валерий. at |

  Не знаком с Филатом но не сомневаюсь что если следствие проведут досконально то раньше чем через 10 лет он даже досрочно не выйдет. Вопрос в другом как бывший работник правоохранительных органов знаю что те кто сейчас ведут следствие а потом и будут его судить заслуживают тюремный срок не меньше а часто и больше. Анжелу Гонца считаю очень достоиной женщиной и когда узнал что она выходит замуж за политика удивился, но чувства не выбирают кого любить. Очень сожалею что она попала под удар и происходящее вредит ее карьере.
  Самое грустное что если вызвать независимых экспертов поллиграфологов и проверить не нарушали ли закон наши остальные политики, судьи, покуроры то окажется что нет ни одного честного человека. И получается что вшивый вшивого стыдит- как же не красиво тебе вшей не выводить.

  Reply
 6. Sergiu at |

  Parțial, Angela are dreptate – nu atentați și la viața ei privată. În rest – justiția noastră curvă nu știu ce va face. Știu ce va face impotentul conducător – va tăcea, fiindcă-i dus de căpăstru! El acționează ca o marionetă. De ce-și face de rușine familia, care nu se va spăla de astă rușine sute de ani. Istoria nu minte…

  Reply
 7. Anonymous at |

  hai sa nu ghicim cinei vinovatu e ok ca organele de drept sa se exprime carei vinovat daca il gasesc pe filat ca nui vinovat insiamna ca intradevar el nu furat dar daca il gasesc vinovat si dovezi concrete eu is pentru aceia ca sal bage la puscarie pe viata nu 3 sau 5 sau 15 ani de puscarie nuuuuuuuuuuuu pe viata

  Reply
 8. olga at |

  Nu ma pripep in politica de loc,dar ma apropii de Angela Gonta ca femeie o inteleg desi ar trebui sa taca si sa nu mai comenteze ca prea multe pasuri gresite a facut. Şi stiind foarte bine cine este Filat ea incearca sa sal apere bine inteles cal iubeste orce femeie asta face. Dar Vladut Filat mult a mai jucat rolul de curva si a invirtit tara pe degete cum a vrut el.Ma anin si de CNA cu ce ei sunt mafioti sa banditi si mai nustiu cum cum a zis Angelica Gonta structura asta sia indeplinit cerintele.

  Reply
 9. Anatol Ciobanu at |

  Nu-l cunosc pe Filat și nici n-am avut ocazia să-l văd vreodată, dar, el, fiind implicat în jocuri politice, cu voia sau fără voia sa, a intrat în vizorul societății. Personal, mie, probabil, în virtutea naivității, nu-mi plac trădările. La el o asemenea trăsătură – este. Mai întâi, împreună cu Diacov, l-au trădat pe Urechean, ieșind din alianță, apoi l-a trădat pe Diacov, construindu-și piramida sa -LDPM, apoi, împreună cu Lupu l-au dervelit pe Ghimpu. Evident că toate lucrurile astea se fac sub bagheta cuiva. Nu știu cine-i dirijoru sau „păpușarul”, dar se vede că cineva urmărește anumite scopuri. Acum ce se întâmplă? Sunt departe de gândul că Filat e „cheie de biserică”. Probabil că așa gândesc și alții și în primul rând mă refer la domnul Timofti. Mă miră aici altceva – cum d-l Timofti, ca garant al constituției, persoană cu multă experiență în justiție, ocupând funcții înalte în organele justiției, cam de ce îi sunt astupate urechile și îi sunt legați ochii, ca să nu audă vocile a sute de mii de oameni, să nu vadă de unde și cine trage sforile în toată politica asta murdară, cine și cum strivesc cu nerușinare speranțele acestui popor năpăstuit; cine și de ce își bat joc de țară – vând hoteluri, fabrici, bănci, aeroport – tot ce a zidit acest popr, fură agonisirea oamenilor din bănci, pentru ca tot oamenii să restitue cele furate. Când, d-le președinte, o să vă scoateți legătura de la ochi, când o să vă spuneți cuvântul cu fermitate, ca să vă audă și să vadă poporul că este cineva în țara asta garant al constituției? Când? Până acum se crează impresia că sunteți un „свадебный генерал”

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green