contor-inghetat

„Apă Canal Chăşinău” le solicită locuitorilor capitalei protejarea contoarelor de apă împotriva îngheţului

Întreprinderea „Apă-Canal Chişinău” îndeamnă toţi utilizatorii de apă potabilă să protejeze căminele de apometru (branşamentele) şi subsolurile blocurilor contra îngheţului.

Potrivit ACC, consumatorii, de comun acord cu gestionarii fondului locativ din municipiul Chişinău, sunt obligaţi să ia toate măsurile necesare pentru asigurarea protecţiei  şi stării de curăţenie a căminului de branşament, a contorului de apă la locul de montaj şi a vanelor ce echipează branşamentul. În contextul în care meteorologii au anunţat îngheţuri pentru perioada următoare, „Apă-Canal Chişinău” sugerează gestionarilor să termoizoleze regulamentar gurile de acces la revizii, reţelele interioare de canalizare şi branşamentele.

Pentru evitarea unor avarii precum şi a unor cheltuieli inutile, ACC recomandă protejarea contoarelor de apă rece prin izolarea cu materiale speciale a branşamentelor şi a apometrului, lăsând liber doar cadranul de citire a datelor de consum de apă.

De asemenea, capacul de acces care închide căminul este foarte bine ermetizat. Gestionarii fondului locativ sunt obligaţi să păstreze aceste bunuri, mai ales în condiţiile în care  în următoarele zile se aşteaptă temperaturi scăzute. În cazul în care aceste măsuri nu vor fi respectate, există posibilitatea de îngheţ, mai ales pe  timp de noapte, când consumul este mai mic.

În cazul în care aceste condiţii nu vor fi respectate, responsabilitatea pentru sistarea ulterioară a furnizării serviciilor de alimentare cu apă, ca urmare a îngheţării instalaţiilor de contorizare, va interveni indiscutabil.

Foto: acc.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green