foto-19

Armă și muniții deținute ilegal de un locuitor al comunei Stauceni, depistate de polițiști! Individul este suspectat și de comiterea unui furt

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, locuitor a comunei Stăuceni, a fost reținut de polițiștii Inspectoratului de Poliție a sectorului Râșcani, fiind suspectat de comiterea unui furt de pe un șantier de construcție. Cazul a avut loc în luna februarie curent, când polițiștii au fost alertați de reprezentanții șantierului, care le-au comunicat că au fost sustrase mai multe instrumente de construcție.

În acest context a fost dispusă inițierea unei cauze penale pentru furt, iar la aprilie, forțele de ordine au efectuat percheziții la domiciliul suspectului din Stăuceni. Forţele de ordine au depistat la el acasă o armă de foc, 36 cartușe de automat Kalașnikov AK-47, 6 telefoane mobile, 5 portmoneie,cartele SIM,un cuțit și un notebook “ASUS”, care erau deținute ilegal.

Bărbatul a fost condus la inspectorat pentru audieri și stabilirea circumstanțelor. Întrebat despre bunurilor depistate acesta nu a putut comunica polițiștilor proveniența lor. Armele și munițiile au fost ridicate pentru a fi supuse expertizei balistice. Totodată, oamenii legii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care bărbatul a ajuns în posesia acestora.

În dependență de rezultatele expetizelor, bărbatul urmează a fi atras la răspundere conform legislației penale în vigoare.

Reiterăm că persoana care predă de bună voie arma de foc sau muniţiile pe care le deţine, fără autorizaţia corespunzătoare, este eliberată de răspunderea penală.

Foto: politiacapitalei.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green