2421262

Arme, muniții, carduri bancare și tehnică informațională, ridicate din casele lui Filat în cadrul ultimelor percheziții

În cadrul ultimelor percheziții efectuate la două imobile din capitală care aparține liderului PLDM, Vlad Filat, procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au ridicat mai multe obiecte, printre care carduri bancare, ceasuri de lux, un număr considerabil de arme și muniții pentru ele, permise de deținere a acestora, tehnică informațională, stick-uri de memorie ș.a.

Potrivit procurorilor, în perioada următoare, vor fi examinate informaţiile stocate şi rulajele de pe cardurile bancare ridicate, pentru a stabili existenţa sau inexistenţa legăturii acestora cu obiectul cauzei.

Totodată, urmează să se stabilească autenticitatea permiselor pentru armele şi muniţiile depistate, precum şi să se verifice, dacă obiectele ridicate ar constitui eventuale remunerări ilicite pentru servicii oferite de învinuit unor persoane.

Amintim că mai multe documente, inclusiv cu acces restricţionat, au fost depistate şi ridicate în timpul percheziţiilor efectuate săptămâna trecută la domiciliul lui Vlad Filat. Printre acestea se numără acte cu grif secret și note informative din care rezultă filarea mai multor persoane, inclusiv politicieni și organizatorii protestelor din PMAN.

Procurorii au bănuiala rezonabilă că aceste acte provin de la Ministerul Afacerilor Interne și asta în contextul în care pe mai multe plicuri identificate scria: „Personal pentru domnul Vlad Filat de la O. Balan”. La rândul său, ministrul a declarat că nu știe despre ce documente este vorba, iar el, personal, nu i-a expediat nimic liderului PLDM.

Foto: sputnik.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Lulutza83 at |

  De ce nu fac perchezitii la toti deputatii? Ce-i cu discriminarea asta???

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green