vbnv

Arme, muniții și droguri, ridicate de polițiști și procurori de la membrii unui grup criminal – (VIDEO)

Ofițerii de investigații și procurorii PCCOCS au deconspirat un grup de persoane din Ștefan Vodă și Chișinău, suspectate de păstrarea, modificarea și comercializarea armelor și munițiilor aduse ilegal și prin contrabandă din regiunea transnistreană și Federația Rusă cât și a substanțelor narcotice. Gruparea a fost documentată timp de câteva luni, timp în care un agent sub acoperire a achiziționat câteva grenade explozibile de model F-1, un pistol confecționat artizanal și substanțe narcotice.

Astfel, ca urmare a 13 percheziții desfășurate în mun. Chișinău, orașele Ialoveni și Ștefan Vodă, la domiciliile și în mijloacele de transport ale figuranților au fost depistate și ridicate masă vegetală de culoare verzuie și miros specific, semințe de cânepă, 75 plante de cânepă, 11 grenade de model F-1, arme și muniții de diferite tipuri, 21 cuțite de luptă și vânătoare cu diferite dimensiuni (iatagane ect), telefoane mobile ce aparțin figuranților.

Obiectele au fost sigilate conform procedurii şi expediate Centrului tehnico-criminalistic, pentru a fi expertizate în condiţii de laborator şi emitere a rezultatelor finale. În acest caz a fost inițiată o cauză penală.

La moment, trei persoane cu vârste cuprinse între 19 și 35 de ani sunt reținute. Suspecții sunt cercetați penal pentru purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor, sustragerea lor și pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare. Dacă vor fi găsiți vinovați suspecții riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.


Foto/Video: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green