electroventile-gaze-naturale

Artiştii din Republica Moldova s-au alăturat Campaniei lansate de IGSU „O casă protejată – O viaţă salvată”

Mai mulţi artişti emeriţi şi artişti ai  poporului din  Republica Moldova s-au alăturat Campaniei lansate de IGSU „O casă protejată – O viaţă salvată”.

Interpreţii de muzică populară, dar şi uşoară au împărtăşit ideea salvatorilor şi pompierilor de a oferi siguranţă oamenilor din localităţile rurale care în perioada de iarnă utilizează sobele de încălzit.

În cadrul proiectului cu mesaj de prevenire a ieşit în faţa publicului artistul emerit Constantin Rotaru, artiştii poporului Nicolae Cibotaru şi Nelli Ciobanu, buneii de la Văleni raionul Cahul, Tudor şi Lidia Bejenaru, Orchestra Ministerului Afacerilor Interne  din cadrul IGSU „Plai Moldovenesc”, dar şi prim dirijorul, directorul Orchestrei Naţionale „ Lăutarii” maestrul Nicolae Botgros. Artiştii nu au rămas indiferenţi la cazurile de incendii, produse în urma exploatării sobelor şi instalaţiilor de încălzit şi au îndemnat oamenii din satele ţării noastre să fie mai prudenţi şi să instaleze detectoare de fum.

Mai mult, interpreţii  i-au îndemnat pe gospodari să urmeze sfaturile pompierilor şi să-şi protejeze apropiaţii de riscuri.

Potrivit IGSU, de la lansarea Campaniei „O casă protejată – O viaţă salvată”  au  fost instalate 1101 detectoare de fum în 995 case de locuit din 82 de localităţi din ţară. Activitatea de prevenire se desfăşoară pe întreg teritoriu ţării şi va dura pe parcursul perioadei reci a anului. În vizorul specialiştilor sunt oamenii în etate, familiile cu mulţi copii dar şi persoanele cu dezabilităţi.

Scopul Campaniei desfăşurate de IGSU este prevenirea incendiilor în casele oamenilor, dar şi a cazurilor de intoxicaţii cu monoxid de carbon.

 

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green