646x404

Artur Reșetnicov, numit de Guvern în funcția de judecător la Curtea Constituțională

Deputatul democrat Artur Reșetnicov a fost numit judecător la Curtea Constituțională. Candidatura acestuia a fost aprobată în cadrul ședinței de miercuri a Guvernului.

Artur Reșetnicov are 43 de ani și este jurist de profesie. Între anii 2007-2009 a îndeplinit funcția de Director al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova. Din 2009 este deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În perioada 28 octombrie 2011 – 6 martie 2012 a deținut funcția de vicepreședintele parlamentului Republicii Moldova.

Amintim că ieri, 11 decembrie, Consiliul Suprem al Magistraturii l-a numit pe ex-procurorul general Corneliu Gurin în funcția de judecător la Curtea Constituțională.

Din completul Curții Constituționale fac parte șase magistrați, numiţi pentru un mandat de 6 ani. Doi judecători sunt numiţi de Parlament, doi – de Guvern şi doi – de CSM.

Foto: adevarul.ro

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green