60380-600x338

ASP a eliberat primele certificate de înmatriculare pentru mașinile cu numere neutre din stânga Nistrului

Agenția Servicii Publice a eliberat ieri, 10 septembrie, primele certificate de înmatriculare provizorii pentru mijloacele de transport cu numere neutre posesorilor de vehicule din stânga Nistrului. 

Serviciul este disponibil datorită lansării Punctelor de  înregistrare a mijloacelor de transport în orașele Râbnița și Tiraspol la 1 septembrie curent. Printre primii beneficiari se numără atât persoane fizice cât și juridice. Potrivit șefului Departamentului înmatricularea mijloacelor de transport și calificarea conducătorilor auto din cadrul ASP, Gheorghe Crețu, certificatele de înmatriculare permanente vor fi eliberate în termen de 30 de zile.

De la lansarea oficiilor au fost recepționate 2.000 de cereri pentru eliberarea numerelor neutre. „Angajații din cadrul Punctelor de înregistrare a mijloacelor de transport lucrează în echipă. Ei au avut parte de un  training comun în care au însușit toate procesele operaționale, iar în curând numărul lor va fi suplinit”, a menționat vicepremierul pentru reintegrare Cristina Lesnic.

Și reprezentantul Președinției în exercețiu a OSCE, Franco Fratini, s-a declarat mulțumit de activitatea Punctelor de înregistrare a mijloacelor de transport. „Este un eveniment istoric pentru oamenii care locuiesc în Tiraspol și care vor putea să călătorească în statele membre ale UE. Este o mare realizare datorită implicării ambelor părți. Încă de la bun început ne-am propus să ne focusăm pe rezultate concrete pentru a îmbunătăți viața oamenilor”, a declarat oficialul.

Reamintim că certificatele de înmatriculare și plăcuțele cu numere neutre sunt destinate mijloacelor de transport înmatriculate în regiunea transnistreană în vederea admiterii lor în traficul rutier internațional. De această înlesnire pot beneficia atât persoanele fizice, cât și cele juridice din stânga Nistrului și mun. Bender cu excepția localităților Cocieri, Corjova, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă, Pîrîta, Pohrebea și Vasilievca din raionul Dubăsari.

Foto: diez.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green