Wifi_Bus_2

Astăzi, 6 februarie, în întreaga lume este marcată Ziua Siguranței pe Internet

Astăzi, 6 februarie, în întreaga lume este celebrată Ziua Siguranței pe Internet. Cu această ocazie, Centrul pentru combaterea crimelor informatice a Inspectoratului Național de Investigații, atenționează despre riscurile existente în cazurile de nesupraveghere a copiilor la accesarea Internetului.

În 2018, la nivel internațional, sloganul evenimentului este „Creați, conectați și împărtășiți respectul: un internet mai bun începe cu tine”, care reprezintă un apel pentru acțiune, adresat tuturor persoanelor în vederea conștientizării rolului societății în crearea unui Internet mai sigur.

În acest an, în Republica Moldova, Ziua Siguranței pe Internet va fi organizată de autoritățile naționale, cu implicarea activă a societății civile și reprezentanților mediului de afaceri.

Centrul pentru combaterea crimelor informatice planifică mai multe acțiuni pentru promovarea unui Internet mai sigur, cu participarea mai multor parteneri. Evenimentul va cuprinde o serie de acțiuni dedicate promovării siguranței online și securității informației, creșterii nivelului de conștientizare a populației asupra amenințărilor din mediul online.

Specialiștii atrag repetat atenția tuturor părinților, educatorilor asupra seriozității problemei menționate, pentru a fi precauți şi a monitoriza navigarea în siguranță inclusiv a copiilor în spațiul virtual.

La moment, ofițerii Centrului pentru combaterea crimelor informatice întreprind în continuare măsuri de prevenire și combaterea a infracțiunilor din domeniul crimelor informatice.

În cazul în care ați devenit victima unor astfel de acțiuni sau v-a devenit cunoscut un asemenea caz, sunați la numerele de telefon: 022 577 153, 078 090 902  - Unitatea de gardă a Inspectoratului Național de Investigații sau la adresa e-mail a Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice: ccci@mai.gov.md.

Pentru mai multe detalii cu privire la pericolele spaţiului Internet, puteţi accesa web site-ului siguronline.md, unde pot fi găsite inclusiv și spoturi video, audio și postere promoționale, precum și legislația relevantă.

Foto: ktrk.kg

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green